30 Ekim 2008 Perşembe

KARNIYARIK

Eninde sonunda bir tarifle geçtim karşınıza. Resimlerim olmadığından değil; tarif yazma isteğim olmadığından. Ama ne kadar istemesemde kendimi tarif vermeyince sizlere karşı sorumlu hissediyorum. Uzun zaman önce yaptığım ama yayınlamadığım karnıyarık tarifini eklemek istedim.Aslında herkes bilir tarifi mutlaka ama benimkini ben bu defa kızartmadan fırında közleyerek yaptım. Daha hafif oldu.



MALZEMELER:

500 gr kıyma
3 domates
2 adet soğan
5 biber
3 diş sarımsak
1 kilo patlıcan
sıvıyağ
2 kaşık antep salçası (domates biber karışık)

YAPILIŞI:

Patlıcanlar alacalı soyulup karnı yarılıp tuzlu suda bekletilir. 1 saat sonra suları sıkılarak tuzlu sudan çıkarılıp kurulanıp fırın tepsisine konur. Közlenir. Bir yanda kıyma kavrulmaya başlanır azıcık sıvı yağla.Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenir o da kavrulur. Biberlerde eklenir kavrulur. Üzerine salçada konur ve kokusu çıkana kadar o da kavrulur.Küp doğranmış domates eklenir. Suyunu bırakınca, yumuşayınca altı kapanır. Patlıcanların içi kıymalı harçla doldurulur. Üzerine kalan harcın sosu dökülür.Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

29 Ekim 2008 Çarşamba

CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN


NOT:Resim netten alıntıdır.
Bütün Türkiye’nin Cumhuriyet bayramını en içten dileklerimle kutlarım. İyi ki cumhuriyet ilan edilmiş. İyi ki cumhuriyet çocuğuyuz.




28 Ekim 2008 Salı

AÇILIYOOOOOO:)))


Arkadaşlar inşallah geçici bir süreç değildir ama bloggerlar.Sevinçten hepsini deneyemedim ama denediğim bütün arkadaşlarım açılıyor.Hayırlı olsun.Müjdeyi veren altın bulsun(Nuray).İnşallah sık sık görüşmek ümidi ile.

26 Ekim 2008 Pazar

TAŞINDIM

Yeni evimin adresi www.antepasi.wordpress.com.
Hepinizi beni ziyaret etmek için buraya bekliyorum.