MALZEMELER:
500 gr kıyma
3 domates
2 adet soğan
5 biber
3 diş sarımsak
1 kilo patlıcan
sıvıyağ
2 kaşık antep salçası (domates biber karışık)
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı soyulup karnı yarılıp tuzlu suda bekletilir. 1 saat sonra suları sıkılarak tuzlu sudan çıkarılıp kurulanıp fırın tepsisine konur. Közlenir. Bir yanda kıyma kavrulmaya başlanır azıcık sıvı yağla.Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenir o da kavrulur. Biberlerde eklenir kavrulur. Üzerine salçada konur ve kokusu çıkana kadar o da kavrulur.Küp doğranmış domates eklenir. Suyunu bırakınca, yumuşayınca altı kapanır. Patlıcanların içi kıymalı harçla doldurulur. Üzerine kalan harcın sosu dökülür.Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
24 yorum:
en sevdiğim yemektir karnıyarık. yurtdışında da en çok karnıyarık yemeğimiz beğeniliyormuş:))yanında pilav ve cacık da varsa ımmm değmeyin keyfime.nam nam nam elinize sağlık..
Merhabalar tatlım yeni bir site ile karsınızdayım senide siteme beklerim yorumlarınla dahada iyi bir site yapacagımı umuyorum sevgiyle kal tatlım sevil http://birdemliksohbet.com
ayrıca ellerine saglık enfes olmuş eminim tadıda öyledir
antep salçalıda ne lezzetli olur ellerine sağlık
Çok lezzetli gözüküyor,ellerine sağlık...
Sevgilerimle..
çok severim canım.nefis olmuş.canım çekti şimdi..
canımm hemde közlenmiş patlıcanla haa..valla acaip leziz olmuştur..
tadını hayal edebildim..ellerine sağlıkkkk...
ellerine sağlık canım. çok güzel görünüyo.. fırınlanmış olması da ayrıca güzel..
sevgilerimle canım
Patlıcan ne güzeldir di mi Fulya'cığım, hele de böyle bir karnıyarık, hiç dayanamam. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Merhabalar canim,
ellerine saglik yaninda da pilav varsa geliyorum. En sevdigim patlican yemeklerinden dir, seninkide nefis görünüyor, sevgiler,....
selam canim,
Hatırladığınızda size Allah (c.c)'u unutturan bir sevgi değil..Unuttuğunuzda size Allah (c.c)'u hatırlattığı bir sevgi olsun kalbinizde...Hayirli cumalar.
mmm ellerine saglik, cok sevdigim bir lezzet bir de senin elinden olunca yemede yaninda yat!
sevgilerimle
baharhabercisiyim
canım gerçekten közlemede nefis oluyor..
ellerine sağlık..çok sevdiğim bir yemek...
mmmm nefissssssssssssssssssssss cok ozlemisim valla karniyarigi missssss
Ellerine saglik canim. Ben dehic bir zaman karniyarikta patlicani kizaartacak kadar cesur olmadim.:) Senin gibi hep közlerim ve tadi na da bayilirim.
Hayirli cumalar...
PATLICANIN ALTERNATİFSİZ EN SEVDİĞİM ŞEKLİ. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. HAYIRLI CUMALAR VE ARDINDAN HUZURLU, MUTLU BİR HAFTA SONU DİLİYORUM. SEVGİLER....
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,Hanımlarla yapılan günlere,Beş çayına gelen misafirlere,Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
http://porselendemlik.comhttp://birdemliksohbet.comhttp://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati 29 için 03.11.2008 -16,11,2008 TARİHLERİ ARASINDA PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ‘NİN 29 EV SAHİBESİ OLARAK http://karabiberinmutfagi.blogspot.com/ OLARAK GÖREV YAPACAĞIM YANİ BEN YAPACAĞIM…
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ETKİNLİGİMİZE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 29" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM ..
C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.
SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE...
TARİFLER PAZARTESİNDEN İTİBAREN YAYINLANACAKTIR..
Canım ellerine sağlık. Bende uzun zamandır karnıyarığımın patlıcanını fırında közlüyorum. Kızartmadan bayağı bir uzak kaldım galiba :) Tadı gerçekten daha hafif ve lezzetli oluyor.
Sevgiler
Ben de uzun yıllardır kızartmayı bıraktım..Her türlü kızartma bizim evde yasak..:) Ama karmıyarığa bayılırım, bu lezzeti kızartmadan dediğin gibi daha hafif yiyoruz, kesinlikle çok seviyorum...
Ellerine sağlık canımm
türk mutfaginin vazgecilmezlerinden ellerine saglik canim firinda közlenmeside daha iyi hafif olur sevgiler mutlu hafta sonlari
En sevdigim yemeklerden biridir karniyarik,eline saglik canim nefis olmus.Hele yanina da cacik hiimmm,bol sarimsakli:)
Hayirli cumalar canim.
Serap.
bayilirim patlicana, her turlusunu severim, karniyariksa favorim, ellerine saglik ablacim
PATLICAN YEMEKLERİNE BAYILIRIM AMA EN SEVDİĞİM KARNIYARIKTIR. BEN HEP KIZARTARAK YAPARIM HİÇ KÖZLEYEREK DENEMEDİM ELİNE SAĞLIK CANIM
Harika görünüyor.
Karnıyarığı çok seviyorum.
Patlicanı zaten çok seviyorum.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
en çok sevdiğim yemekler arasındadır...mükemmel görünüyor.ellerinize sağlık diyorum.sevgilerimi gönderiyorum...
Merhabalar,
Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.
Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.
Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.
Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.
Saygilarimla
Petitchef.com
Yorum Gönder